KAYSERİ / MELİKGAZİ - Hürriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

31-10-2023

01-11-2023

Bilişim Teknolojileri Alanı

Teknolojinin hızla gelişmiş olması günümüzde iletişimi kolaylaştırmıştır. Büyük şirketler de dahil Türkiye'deki her sektörde kullanılması, bilgisayar eğitiminin önemini artırmıştır.

Günümüzde tüm işlerin artık bilgisayarla yapılıyor olması, bilişim bölümü öneminin artmasına neden olmuştur. Gerek resmi işlemlerde gerekse, özel işlerde bilgisayarın kullanılması her bireyin bilgisayarı kullanma zorunluluğunu getirmiştir.  Bilgisayar kullanımının artmasıyla, dünya gelişmelerinin yakından takip edilmesi, ülkemizde bilim ve teknolojinin de gelişmesine katkıda bulunmaktadır.

Ülkemizde işletmeler kurumsallaşma yolunda hızla ilerledikçe Bilişim Teknolojileri alanına olan ihtiyaç daha da artmaya başlamıştır. Gerek devletin resmi kurumlarında gerekse özel sektörde Bilişim Teknolojileri Alanı mezunları kendilerine istihdam imkanı bulmaktadır.  Bundan dolayı Bilişim Teknolojileri alanında yeterlik sahibi insanlara çok ihtiyaç duyulmaktadır. Halen başka dallardan, mesleklerden insanlar bu alandaki ihtiyaca yönelmeye devam etmektedirler. Ancak doğru olan bu alanın içinde, temelden bu yeterliklere sahip insanlar yetiştirmektir. Gelecekte de Bilişim Teknolojileri, çalışma hayatının en önemli unsuru olmaya devam edecektir. Bu alanda yeterlik sahibi insanlar yetiştirmek ülkemizde bu sektörün gelişimi ve ilerlemesi için çok önemlidir.

Bilişim Teknolojileri Alanı 2 daldan oluşur.

• Ağ İşletmenliği ve Siber Güvenlik Dalı
  • Yazılım Geliştirme Dalı

Hürriyet Meslek Lisesi Bilişim Teknolojileri alanında tek dal olarak Yazılım Geliştirme Dalı vardır.

Üniversiteyi Kazanma İmkanı:

Bu alan mezunları; meslek yüksek okullarının Bilgi Yönetimi (Uzaktan Eğitim veya Açık Öğretim), Bilgisayar Teknolojisi ve Programlama (Örgün veya Uzaktan Eğitim), Bilişim Yönetim, e-Ticaret ve Masaüstü Yayıncılık ön lisans programlarına geçiş yapabilirler. Ayrıca meslek liselerinden başarılı olarak mezun olan adaylar Bilgi Teknolojileri, Bilgisayar Öğretmenliği, Bilgisayar Sistemleri Öğretmenliği, Bilgisayar ve Kontrol Öğretmenliği, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği, Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri, Elektronik-Bilgisayar Öğretmenliği, Kontrol Öğretmenliği bölümlerine TYT-1 puan türünden, Yönetim Bilişim Sistemleri ve İşletme Bilgi Sistemleri bölümlerine TYT-6 puan türünden 4 yıllık yüksek öğrenim programlarına ek puan avantajı girebilme şansına sahiptirler. Bunun yanında ön lisans( iki yıllık) programlarını başarı ile bitirenler ÖSYM tarafından açılan dikey geçiş sınavında başarılı oldukları taktirde, yukarıda bahsedilen 4 yıllık bölümlere dikey geçiş yapabilirler. Bölümümüzden mezun olup Bilişim Teknolojileri dışında farklı alanları kazanan bir çok öğrencimiz vardır.

MESLEK ELEMANLARINDA ARANAN ÖZELLİKLER

- Sistemli düşünme gücüne sahip,
- Matematikle ilgili konularda başarılı,
- Kendini yenileyebilen,
- Araştırmacı,
- Sabırlı ve dikkatli, sorumluluk sahibi,
- Şekiller arasındaki ilişkileri algılayabilen,
- Ayrıntılara önem veren,
- Bireysel karar verme yeteneği güçlü olan,
- Mantığı güçlü, dikkatli ve de sabırlı,
- Tasarım ve görsel yeterliliğine sahip,
- İyi derecede tanımlama yeteneğine sahip,
- Yabancı dile ilgi duyan kimseler olmaları gerekir

Bilişim Teknolojileri Alanı Fiziki Mekanlarımız

Bilişim Teknolojileri Alanımızda 5 Yazılım Geliştirme Atölyesi, 1 Bilişim Teknolojileri Atölyesi, 3 Robotik Kodlama Atölyesi olmak üzere toplam 9 laboratuvar bulunmaktadır. Tüm Laboratuvarlarımız Seup Projesi kapsamında yenilenmiştir.

1) Yazılım Geliştirme Atölyesi-1

31-10-202331-10-2023